Log in


Virtual Advanced Meditation Retreats


Live Virtual Advanced Meditation Retreat
October 22-24, 2021

We invite you to join lineage holder, and bestselling author Lama Surya Das for a retreat intensive covering advanced Dzogchen teachings and pith instructions.
This is a wonderful opportunity for experienced practitioners to engage in deep retreat and advanced practice with a master teacher in the live virtual container.
Please review our prerequisites below to ensure you have met all requirements. Current membership is mandatory.


You will need to log-into your account to proceed with registration

 
 
"Thanks to everyone who made this fabulous retreat happen. Very much appreciated in these intense times.
So much care and attention in making it a meaningful retreat."

- Advanced Retreat participant


Prerequisites Apply

Live virtual advanced retreats are a powerful opportunity to work closely and directly with Lama Surya Das.
Intended for mature practitioners, advanced retreats explore deeply the view and practice of Dzogchen meditation.

To qualify, we request you:

  • Maintain a current membership in the Dzogchen Center and Foundation.

  • Have attended a Dzogchen Center Virtual Weekend Retreat in the last 16 months or have attended a residential retreat in the last 4 years with Lama Surya Das
    OR
    a like-minded spiritual teacher, such as non-dual awareness, Dzogchen or Mahamudra teachers.

  • Actively pursue additional opportunities to study with Lama Surya and his associated teachers. Some examples of these opportunities are:
    • Public talks with Lama Surya (this includes Lama's Sunday Meditation Town Hall sessions, as well as various interviews)
    • Weekend Retreats, Workshops, Ask the Lama Sessions, Master Classes
    • Private Teaching Sessions
    • Taking Refuge with Lama Surya at a prior retreat
    • Reading specific books and watching various podcasts that Lama Surya Das feels are important in furthering and supporting your practice (resource list below.)

If you have fulfilled the prerequisites, please feel free to register. If you have questions, email our director Kathleen Albanese at Kathleen@dzogchen.org.



Sample Advanced Retreat Schedule 
(all times are EDT)
While we will connect with you through Zoom, the format of the retreat still models our tried and true residential retreats.

Friday Evening Session

8:00 PM to 9:30 PM Opening Practice Instructions with Lama Surya (90 min)

Saturday and Sunday Morning Sessions

8:15 AM to 8:45 AM Group Meditation (30 Min)

8:45 AM to 9:00 AM Daily Information and BREAK (15 Min)

9:00 AM to 9:45 AM Tibetan Energy Yoga (45 Min)

9:45 AM to 10:00 AM BREAK (15 min)

10:00 AM to 10:45 AM Refuge Session (45 Min)

10:45 AM to 11:00 AM BREAK (15 min)

11:00 AM to 12:30 PM Lama Teaching Session w/ Q & A (90 Min)

Saturday and Sunday Afternoon Session

1:45 PM to 2:15 PM Group Meditation (30 Min)

2:15 PM to 2:30 PM BREAK (15 Min)

2:30 PM to 3:45 PM Dharma talk w/Q & A (75 Min) 

3:45 PM to 4:00 PM BREAK (15 Min)

4:00 PM to 5:15 PM Break out rooms (75 Min)

Saturday Evening Session

7:00 PM to 8:30 PM Lama Teaching Session w/Q & A (90 Min)


Sample Advanced Retreat Schedule (all times are EDT)
While we will connect with you through Zoom, the format of the retreat still models our tried and true residential retreats.

Friday Evening Session

8:00 PM to 9:30 PM Welcoming and Opening Practice Instructions with Lama Surya (90 min)

Saturday and Sunday Morning Sessions

8:15 AM to 8:45 AM Group Meditation (30 Min)

8:45 AM to 9:00 AM Daily Information and BREAK (15 Min)

9:00 AM to 9:45 AM Tibetan Energy Yoga (45 Min)

9:45 AM to 10:00 AM BREAK (15 min)

10:00 AM to 10:45 AM Refuge Session (45 Min)

10:45 AM to 11:00 AM BREAK (15 min)

11:00 AM to 12:30 PM Lama Teaching Session w/ Q & A (90 Min)

Saturday and Sunday Afternoon Session

1:45 PM to 2:15 PM Group Meditation (30 Min)

2:15 PM to 2:30 PM BREAK (15 Min)

2:30 PM to 3:45 PM Dharma talk w/Q & A (75 Min) 

3:45 PM to 4:00 PM BREAK (15 Min)

4:00 PM to 5:15 PM Break out rooms (75 Min)

Saturday Evening Session

7:00 PM to 8:30 PM Lama Teaching Session w/Q & A (90 Min)


© Copyright 2021 |   All Rights Reserved Dzogchen Center

Powered by Wild Apricot Membership Software